Eirik Lyng kommer til Fagmøbler Landsås Cup og til Fjordkraft på Scenen

Publisert den 10. desember 2021

Eirik Lyng er et nytt navn for mange, men Altaværingen har på kort tid rukket å gjøre seg godt bemerket i den norske pop-floraen. Kun 18 år gammel, har sangeren og låtskriveren vært å høre på hyppig rotasjon hos NRK P3 og NRK P1 med låter som “En som dæ”, “Ensom i desember” og “Bedre nu”, for å nevne noen. Med sine store refrenger, kjærlighetserkleringer, og friske tenåringspoesi på dialekt, har Eirik Lyng bevist at han har kommet for å bli.

Det er på konsertscenen at Eirik Lyng virkelig hører hjemme, og det er neppe tilfeldig at låtene hans kler nettopp dette formatet så godt. “Når æ e i studio og jobber med musikk, prøver æ å se for mæ ka det e æ har lyst til å spille for folk, ka æ vil at folk skal føle, og synge med på. Det e responsen fra publikum som inspirerer mæ aller mest”, sier Lyng, som i skrivende stund lader opp til nye konsertopptredener, og nye låtutgivelser, som er like rundt hjørnet.

I 2021 har Eirik Lyng vært aktiv på releasefronten, med låter som “Midnattsol”, “Hvis du vil” og “Fette fin”, skrevet med produksjonsduoen tobago. Sistnevnte låt skapte overskrifter, da Apple Music valgte å sensurere tittelen “Fette fin”, noe som fikk artisten til å reagere. “Fette e ikke et banneord”, uttalte Eirik til Altaposten den gang, med bred støtte fra lokalmiljøet i nord. En ting er sikkert – Eirik Lyng, og alle som liker sjarmerende tyggegummi-pop på steroider, går en fette fin tid i møte.