Dommerne under Fagmøbler Landsåscup

Publisert den 29. april 2024

Gode dommere og dommerveiledere

Årets Fagmøbler Landsåscup blir den største turneringen vi har arrangert så langt i løpet av alle disse årene. Det er litt over 1 måned igjen til det braker løs med masse håndballglede. Det sosiale er veldig viktig under vår turnering, men det viktigste er det sportslige. Det er viktig at alle lagene har det veldig bra under vår turnering. Vi som arrangører skal sørge for at alt utenfor håndballbanen går veldig bra. Når det gjelder det på håndballbanen, så har vi overlatt ansvaret til veldige gode dommere, og som under helga skal få hjelp av veldige dyktige dommerveiledere. Vi har hentet noen av landets beste dommerveiledere for å hjelpe våre fantastiske dommere under Fagmøbler Landsåscup. Under Fagmøbler Landsåscup så er dyrking av gode dommertalenter ekstremt viktig.

Dyrking av unge fremadstormende dommere

Vi har over 40 dommere som skal dømme under Fagmøbler Landsåscup. Vi skal ha 6 observatører i aksjon for å veilede våre dyktige dommere. Flere av dommerne som skal i aksjon under turneringa er unge dommere, som kan ha godt av tips og veiledning i fra dommerveiledere. Vi skal ha mange lokale dommere i aksjon, men vi har også hentet noen unge dommertalenter fra andre plasser i Norge, som har lyst å utvikle seg til å bli gode dommere.

Årets dommerpar

Under håndballforumet til region Nord i desember, så ble det delt ut priser til enkeltfolk og til klubber som har utmerket seg i året som har gått. Håndballklubben Landsås ble tildelt årets arrangør for vår flotte turnering, som har blitt en av Nord-Norges største håndballturneringer. Det ble også utdelt en pris for årets dommerpar. Prisen gikk til Marcus Berg og Tobias Martinsen. Vi er så heldige å få årets dommerpar til Harstad 7. – 9. Juni.

Her er litt av begrunnelsen for prisen årets dommerpar.

Dette dommerparet må kunne betraktes som fremadstormende
kampledere.
De leder kamper med ei tydelig fløyte og kloke beslutninger, selv om de
ennå er ganske unge.
De gjør seg bemerket i haller rundt omkring i Trøndelag med sine
egenskaper som dommere.
Det er stadig vekk veldig gode tilbakemeldinger på den jobben som gjøres,
noe som borger for at disse to bør tas godt vare på. Det er nok ikke
utenkelig at vi får se disse to lede en mesterskapskamp en gang i fremtiden
.

Marcus Berg og Tobias Martinsen under håndballforumet 2023.
Bildet er hentet handball.no.

Fra Europamesterskap til Fagmøbler Landsåscup 2024

Under årets utgave av Fagmøbler Landsåscup har vi flere dommerveiledere rundt om i hallene, enn vi noen gang har hatt tidligere. Vi har ikke bare dommerveiledere, vi har dyktige dommerveiledere. Det er dommerveiledere som har dømt alt i fra 2.divisjon til en dommerveileder som har dømt Europamesterskap for senior kvinner. Vi er så utrolige heldige å få besøk av Leif Andre Sundet. Leif dømmer sammen med Eskil Braseth. I 2022 reiste de for å sammen dømme EM for kvinner.

Leif Sundet t.v med dommermakker Eskil Braseth.
Bildet hentet fra en artikkel på Topphandball.no

Vi gleder oss enormt mye til alle våre dommere skal i aksjon, og at de skal få gode tilbakemeldinger i fra noen av Landets beste dommerveiledere.